Снимка БулфотоБългария не може да допусне загуба на конкурентоспособност в енергетиката.

...
Снимка БулфотоБългария не може да допусне загуба на конкурентоспособност в енергетиката.
Коментари Харесай

Румен Радев: Не можем да допуснем загуба на конкурентоспособност в енергетиката

Снимка Булфото

България не може да допусне загуба на конкурентоспособност в енергетиката. Ще работим за запазването на обществените права на работещите в бранша. Това написа държавният глава Румен Радев в профила си в обществената мрежа „ Facebook “, съобщи вести.бг.

„ Утре, 30 ноември, следва да приема представители на КНСБ и КТ „ Подкрепа “ по тяхна молба, с цел да чуя мнението на синдикатите, което, уверен съм, ще бъде в благозвучие с към този момент изразената от мен позиция “, е написал още президентът.

„ На 3-4 декември 2018 година в Катовице, Полша, ще показва позицията на страната ни на Конференцията на страните по Рамковата спогодба на Организация на обединените нации за изменението на климата “, написа президентът и прибавя, че България поддържа Споразумението от Париж 2015 година и споделя решението, че ограниченията за битка с климатичните промени са нужни и неотложни.

„ В същото време тези ограничения следва да се запазят в границите на постигнатите към този момент договорености, без в допълнение повишение на условията и при отчитане на положението и вероятностите за развиване на националните енергийни системи. България не може да допусне загуба на конкурентоспособност в енергетиката и ще работи за запазването на обществените права на работещите в бранша “, акцентира президентът.

„ Отстоявам тази позиция от встъпването си в служба като президент и я показах на съвещанията на Европейския съвет при започване на 2017 година, още преди сформирането на актуалното държавно управление. По мое напътствие служебният министър Костова я сложи на съвещанието на Съвета на министрите по околна среда на Европейски Съюз, на което страната ни прикани за реализиране на укрепена скица за търговия с излъчвания, с ясни и предвидими правила и отбрана на конкурентоспособността на промишлеността “, добавя Радев.

По думите му още тогава България не е приела опцията за проверка на към този момент избраната цел за понижаване на излъчванията. „ Заявих изрично тази позиция и на конференцията след срещата ми с президента на Полша Анджей Дуда преди няколко дни “, прибавя президентът.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР